Transparent jadłospis żłobka

Data

I, II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.05.2021 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku.
Kanapka: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż z koktajlem truskawkowym.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

11.05.2021 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: kaszka owocowa na mleku.
Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta z twarogu z jajkiem, szczypiorek.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne.

Potrawka z drobiu z warzywami, ziemniaki, mizeria.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ryżowa na rosole z jarzynami, natka pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

12.05.2021 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku.
Kanapka: Chleb, masło, szynka, pomidor, szczypiorek.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, mus malinowy.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz biały z jajkiem, kiełbasą. Chleb.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne

 13.05.2021 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: kulki czekoladowe z mlekiem.
Kanapka: Chleb z masłem, ser żółty, papryka.
II. Galaretka deserowa z owocami.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pieczeń rzymska w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krem z marchewki i z groszkiem ptysiowym.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne.

14.05.2021 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem.
Kanapka: Chałka z masłem.
II. Deser mleczno- orzechowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z buraka ćwikłowego i kiszonej kapusty.
Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba, mleko i produkty pochodne.

Zupa: krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

* zastrzega się zmiany w jadłospisie